عکاسی صنعتی چیست ؟
عکاسی صنعتی به شاخه ای از عکاسی گفته می شود که وظیفه آن به نمایش گذاردن دقیق و کامل و باکیفیت محصول می باشد ٬ در این شاخه از عکاسی ، عکاسی با استفاده از تجهیزات مناسب و انتخاب نورهای دقیق و کامل تلاش می کند تا حد امکان تصوری با کیفیت و دقیق از کالا ثبت کند که در آن تمامی خصوصیات ظاهری کالا به نمایش گذارده شود . به بیان ساده تر عکاس صنعتی وظیفه اش این است که نمای کاملی را از کالا برداشت کرده و جهت ارائه به مشتری به کارفرما ارائه کند. در این شاخه همانگونه که بیان شد هدف تنها یک چیز است : نمایش کامل و واضح کالا از زوایای مختلف و زیبا .
عکس به عنوان یک عنصر اساسی و مهم در طراحی گرافیک به شمار می رود. در واقع منظور تهیه عکس از محصولاتی است که در صنایع تولید می شود یا عکسی که از خطوط تولید صنایع تهیه می شود.عکاسی ازهر موضوعی که با فعالیت های شرکتی تولیدی یا خدماتی در ارتباط باشد، در حیطه عکاسی صنعتی قرار می گیرد.
عکاسی صنعتی در برگیرنده تمام کارهایی است که به تولیدکننده کمک می کند تا محصولاتش را تبلیغ کند و بفروشد. وظیفه عکاسی صنعتی هم این است که موضوع از جلوه و نمای بهتری نسبت به موضوع های مشابه برخوردار باشد. عکاسی صنعتی به طور خلاصه مرکز توجهش صنعت است.
جذابیتهای عکاسی تبلیغاتی
عکاسی تبلیغاتی شاخه بسیار جذابی از عکاسی است به شرط آنکه عکاس بتواند تفکرو سلایق خود را در عکس بگنجاند. اگر با حوضه های دیگر عکاسی مقایسه کنیم می بینیم که تقریبا در هیچ یک از شاخه های عکاسی به اندازه عکاسی تبلیغاتی نظرات سفارش دهنده در کار دخیل نیست.
با توجه به این نکته مهم به عقیده منعکاسانی می توانند از کار خود لذت ببرند که عقاید کارفرما را در ذهن خود به دقت آنالیز کنند ، نقاط ضعف و قوت نظرات وی را بررسی نمایند و با توجه به هدف نهایی کار ، بعد از تصمیم گیری صحیح با استفاده از زبان تفاهم آمیز ، تا حد امکان تفکر و سلیقه خود را به وی منتقل کنند و بعد از جلب موافقت وی عکسی بگیرند که ناشی از برآیند تفکرات کارشناسانه و نگاه زیبا شناسانه باشد. دقیقا همان کاری که ما در استودیو عکاسی صنعتی ناین انجام می دهیم.
عکاسی صنعتی تبلیغاتی
عکاسی صنعتی تبلیغاتی یکی از خدماتی ترین رشتههای عکاسی است. در این رشته نه تنها باید حداکثر تسلط به تئوری و تکنیک را داشته باشیم بلکه به بسیاری از وسائل، علاوه بر دوربین احتیاج پیدا خواهیم کرد، از فونت های رنگی تا میزهای مخصوص کار از وسائل جنبی نورپردازیهای پیچیده تا سه پایه و پانتوگرافهای بزرگ و از همه مهمتر استودیوهای عظیم و مملو از وسائل نورپردازی فقط بدرد عکسبرداریهای صنعتی- تبلیغاتی میخورند.
هر گونه عکسی که در خدمت معرفی، تبلیغ و یا فروش تولیدات یا کالائی باشد، عکاسی صنعتی- تبلیغاتی بحساب میاید. یکایک مواد غذائیها، انواع وسائل زندگی، هر نوع مبلمان و ماشین چه با حضور انسان چه بدون مدل در زمره عکس تبلیغاتی است. بطور مثال معرفی تصویری یک یخچال خانگی، از چیدمان مواد درون یخچال، مدل کدبانوی منزل و یک کودک در ضمن فضای واقعی یا ساختگی یک آشپزخانه در حد یک صحنه سینمائی دردسر و اشکال خواهد داشت، مضافاً اینکه نورپردازی این صحنه احتیاج به فلاش یا چراغهای متنوع و متعدد خواهد داشت. در ضمن عکاس نه تنها نورها را باید بشناسد بلکه فیلم، دوربین، لنز، سه پایهی مناسب این عکسبرداری را نیز باید در اختیار داشته باشد.در این نوع عکاسی ما موظفیم گویاترین، بی عیب و نقصترین و حرفهایترین عکس در خدمت صنعت و تبلیغات را بیاندازیم.
البته هر چه سفارش دهندگان حرفهایتر باشند و بتوانند بعضی از مسائل جانبی کار از قبیل چیدمان، زاویه و ژست مدل و سوژه را کمک کنند کار ما آسانتر خواهد شد و میتوانیم تمرکز خود را روی نورپردازی و زیبائی، نور و رنگ صحنه و سوژه نموده و خانه آخر یک عکس یا اسلاید کاملاً حرفهای تحویل بدهیم. تماس با بازار فروش و دنیای تولیدات، شناخت و رعایت نوآوری و خلاقیت در عکاسی تبلیغاتی- صنعتی همانند تسلط به دوربین و کار در استودیو اهمیت دارد.
عکاسی مدلینگ
پس از آنکه عکاسی در قرن نوزدهم اختراع شد، خوش لباسی و به مد روز بودن در عکاسی خانوادگی توسط عکاسان حرفه ای از لوکس ترین حوزه های این صنعت باقی ماند. عکاسی مدلینگ شاید بهترین نوع شناخته شده ار عکاسی تبلیغاتی ست به گونه ای که این مدل از عکاسی در تبلیغات ، مجلات و ژورنال ها معرفی شده است. نور پرداری های دقیق و اصولی ، پوزهای ویژه و حالات گوناگون چهره می تواند یک عکس مدلینگ را خاص و کاربردی کند. تولید کنندگان پوشاک ، چرم ، کیف و… خواهان این نوع از عکاسی هستند . این نوع از عکاسی به چند نوع تقسیم میشود ، عکاسی در فضای بسته استودیویی ، عکاسی در فضای باز و عکاسی در لوکیشین های صنعتی.
عکاسی از محصول
یکی از پرکاربردترین شاخه های عکاسی صنعتی ، عکاسی از محصولات و فراورده های یک کارخانه و یا شرکت است . در این نوع عکاسی علاوه بر عکاسی کامل پیکره محصول تمرکز روی بخش هایی از آن نیز بسیار حائز اهمیت است . قسمت هایی از قبیل دیزاین محصولات، مثل صیقلی بودن سطح یک سازه فلزی یا عمق رشته های یک فرش یا حتی موارد مصرف یک محصول. عکاسیِ تبلیغاتیِ محصول، جزئیات و احساسی که از داشتن آن محصول میتوان داشت را برای مصرف کننده آشکار می سازد.
گاهی نیز محصولی از ابعاد گوناگونش مورد توجه تولید کننده است در آن صورت علاوه بر عکاسی از پیکره اصلی عکس های بسته تری از زوایای مختلف گرفته و در کنار آن محصول استفاده میشود. این بافت ها باید با لنزهای مایکرو و از فاصله بسیار نزدیک گرفته شوند تا جنس ، رنگ و سایر مشخصات ساختاری آن محصول برای بیننده تا جایی که امکان دارد بسیار ملموس تر شود
کارشناس ارشد مکانیک و متخصص تبلیغات دیجیتال و رسانه
ثبت ديدگاه