داستان مصور یا کُمیک‌استریپ (به انگلیسی: Comic Strip) نقاشی، یا مجموعه‌ای از نقاشی‌های دنباله‌دار است که ماجرایی را روایت می‌کند. کمیک معمولاً توسط یک تیم دونفره که یکی داستان را می‌نویسد و دیگری تصویر گری و جوهر زنی می‌کند ساخته می‌شود.

طراحی‌های موجود از کمیک بوک‌ها (که اکثراً هم از بین کمیک بوک‌های مشهور و محبوب انتخاب می‌شوند) یا داستان‌هایی که به صورت اختصاصی برای متحرک شدن خلق می‌شوند، به صورت لایه‌بندی درمی‌آیند تا بتوان داستان را با عمق بیش‌تری روایت کرد. اضافه کردن افکت‌های صوتی، موزیکی مناسب در پس زمینه روایت و همچنین تغییر زاویه دوربین، باعث می‌شود تا با دیدی متفاوت خواندن کمیک بوک‌ها را که روزی فقط یک سرگرمی ایستا بودند، بتوان تجربه کرد.

بعضی از موشن کمیک‌ها پا را فراتر از افکت‌های صوتی، موزیک و تغییر زاویه دوربین گذاشته‌اند و حتی با استخدام گویندگانی برای صداگذاری شخصیت‌های داستان، دنیای کمیک بوک‌ها را هر چه بیش‌تر شبیه به انیمیشن‌های دو و نیم بعدی کرده‌اند.

همان طور که روایت‌ها و داستان‌های کمیک بوک‌های امروزی از دنیای کلاسیک خودشان فاصله گرفته و به سراغ ماجراهایی پخته‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر رفته‌اند، طبیعی است دنیای دیجیتال هم بستری پخته‌تر و به‌روزتر برای تجربه‌ای دیداری و شنیداری به منظور تکمیل کردن تجربه این نوع از هنر را فراهم کند.

با این تفاسیر می‌توان این گونه بیان کرد که موشن کمیک در واقع نوعی سرگرمی است که بین مرز کاغذ کمیک بوک‌ها و انیمیشن‌های کامل قرار دارد. با خلق موشن کمیک‌ها، قدم‌های اولیه برای این نوع از سرگرمی برداشته شده تا از محدوده همیشگی در دنیای چاپ خارج شود و عرصه‌ای جدید را که با قابلیت‌ها و نوآوری‌های نو همراه است، ارائه کند.

تاریخچه موشن کمیک

اولین نمونه‌های جدی تولید با سبک موشن کمیک در تولیدات مستقل، در سال ۲۰۰۱ با مجموعه Broken Saintاتفاق افتاد. هرچند که پیش از آن از سال‌های ۱۹۶۵ تلاش‌هایی برای متحرک کردن رمان‌های سریالی کمیک در اروپا و امریکا انجام شده بود.
در سال ۲۰۰۵ Lions Gate نسخه انیمت شده ای از کمیک Saw: Rebirth را تهیه کرد. اما مهمترین موشن کمیک که باعث انتخاب نام «موشن کمیک» به نوعی از تولید انیمیشن شد، توسط کمپانی Warner Bros بر اساس دو کمیک The Dark Knight و Watchmen از کمپانی DC Comics تهیه شد.

در سال ۲۰۱۰ یک موشن کمیک با نام Inception: The Cobol Job به عنوان پیش درآمد و مقدمه آغاز برای فیلم سینمایی Inception توسط کمپانی SEQUENCE تولید شد.
در سال ۲۰۱۲ برای بخشی از فیلم سینمایی Dredd برای نشان دادن ریشه های آنتاگونیست های اصلی فیلم یک موشن کمیک ساخته شد.(که بعدها این روش در فیلم‌های سینمایی داخلی و خارجی بسیاری مورد استفاده قرار گرفت) سپس کمپانی Marvel Comics اقدام به انتشار سریال‌های موشن کمیک از مجموعه‌های کمیک منتشر شده‌اش کرد و شبکه ABC مستندی با عنوان Earth 2100 را با این تکنیک ساخت.
با استفاده از این تکنیک برای ساختن سینماتیک‌های بازی رایانه‌ای Uncharted، سنت استفاده از این تکنیک برای ساختن سینماتیک‌های بازی‌های رایانه‌ای رواج پیدا کرد و توسط کمپانی‌های زیادی مورد استفاده قرار گرفت.
امروز، تکنیک نوظهور موشن‌کمیک، دیگر در قالب ویدیوآرت و یا موشن‌گرافیک تعریف نمی‌شود و به عنوان سبکی نوین و جذاب در تولید انیمیشن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سال ۲۰۱۶ فیلم بلند انیمیشن «قدمگاه خورشید» توسط تیم آسمانِ باز، به کارگردانی میثم حسینی و تهیه‌کنندگی محمد مهدی مشکوری تولید شد. در ساخت این فیلم از تکنیک موشن کمیک استفاده شده است، و این فیلم اولین محصول بلند انیمیشنی با این تکنیک در ایران می‌باشد(هر چند تجربیاتی دیگر مانند مجموعه موشن کمیک «نام‌ها» به کارگردانی رضا میرکریمی در اپیزودهای نیمه بلندِ ۳۰ دقیقه‌ای صورت گرفته است) و بر اساس تاریخچه تولیدات در این سبک، بعد از Godkiller دومین فیلم در جهان است که با تکنیک موشن کمیک تولید شده‌است.